سلام.
حالا که با موفقیت نرم افزار Visual Studio 2010 رو نصب کردید. می خواهیم اولین برنامه رو بنویسیم. در آموزش برنامه نویسی همیشه اولین برنامه، برنامه سلام دنیا (Hello world) رو آموزش می دهند. به نظر من اینکار کاملا بجا و درست هست. در قالب همین برنامه ساده، کلی نکته برای یادگیری وجود داره. حداقلش اینه که یاد می گیریم چطور در اون زبان برنامه نویسی یک پیغام ساده رو به کاربر نشون بدیم. شاید به نظرتون خیلی مسخره باشه! آخه که چی؟! این برنامه چه مشکلی رو حل می کنه! من با شما موافقم! این کار مسخره هست و این برنامه هیچ مشکلی رو حل نمی کنه! اما این همه کار مسخره توی زندگیمون انجام دادیم اینم روش! (البته بعدا" متوجه خواهید شد که اونقدرا هم که فکر می کردید مسخره نیست). خوب دست بکار می شیم...
اول از همه نرم افزاری رو که نصب کردید رو باید اجرا کنید. برای اینکار به منوی Start رفته و از زیر مجموعه All Programs به پوشه Microsoft Visual Studio 2010 رفته و برنامه Microsoft Visual Studio 2010 رو اجرا کنید. آیکن این برنامه بصورت علامت بی نهایت در ریاضی هست.
احتمالا اولین باری که برنامه رو اجرا می کنید با پنجره ای که در شکل زیر می بینید مواجه خواهید شد. در این پنجره گزینه General Development Settings رو انتخاب کرده و دکمه Start Visual Studio رو بزنید.
خوب محیط برنامه به شکل زیر هست. در این پنجره شما منوها و نوار ابزار برنامه رو مشاهده می کنید. به منوی File رفته و از منوی New گزینه Project رو انتخاب کنید تا پنجره زیر رو مشاهده کنید.
خوب در این پنجره در قسمت شماره 1 نوع پروژه رو انتخاب کنید. چون ما می خواهیم برنامه نویسی سی شارپ رو یاد بگیریم طبیعی هست که باید اونو انتخاب کنیم. تازه احتمالا اگه طبق درس قبل پیش رفته باشید گزینه دیگری هم جز همین نخواهید داشت :)
در قسمت دوم هم من Net Framework 2.0. رو انتخاب کردم. شما هرکدوم رو که دوست داشتید انتخاب کنید. البته نه اینکه تفاوتی نداشته باشه. فقط به این علت که تازه کار هستیم یه کمی سهلانگاری می کنیم. در قسمت سوم هم همون گزینه ای که من انتخاب کردم رو انتخاب کنید، یعنی Windows Form Application.
در قسمت سوم در کادر اول اسمی برای پروژه تون انتخاب کنید. مثلا می تونید اسمش رو بذارید FirstProject . در کادر دوم محلی رو که می خواهید پروژه ذخیره بشه رو انتخاب کنید. می تونید از دکمه Browse هم کمک بگیرید. فعلا با دوتا کادر بعدی کاری نداشته باشید. با اون دوتا "تیک" که پایین سمت راست هم هست کاری نداشته باشید. اما اگه در موردشون سوالی دارید، بپرسید. پرسیدن عیب نیست، ندونستن عیبه!
حالا دکمه OK رو بزنید. تا با محیطی شبیه شکل زیر مواجه بشید.
- این قسمت که بهش Toolbox میگیم، شامل تمام اجزای سازنده یک برنامه (برنامه هایی که برای ویندوز ساخته می شن) هست. شما باید گزینه Button را کشیده و به داخل قسمت 2 آورده و رها کنید. (به این کار Drag & Drop می گن). شما می تونید به هر تعداد که خواستین، گزینه های موجو در Toolbox رو درگ اند دراپ کنید و به داخل قسمت دوم (که با فلش قرمز مشخصه) بیارید. شما با این کار ظاهر پنجره برنامه تون رو طراحی می کنید.
- حتما" متوجه شده اید که این قسمت همون پنجره برنامه ای هست که در حال ساختن اون هستید.
- با استفاده از این قسمت می توانید تمام خصوصیات هر جزئی از برنامه رو (که البته باید قبلا" با کلیک کردن روی اون جزء از برنامه، انتخابش کرده باشین) تغییر بدین. مثلا اگه همون دکمه ای رو که روی پنجره گذاشته بودید رو انتخاب کنید، می تونید از این قسمت خصوصیتی مثل متن نوشته شده روی دکمه رو (خصوصیت Text) تغییر بدید. اصلا" از هیچ چیز توی این محیط نترسید. تمام گزینه ها رو تغییر بدید و نتیجه کارتون رو مشاهده کنید. تجربه خودن خیلی از آموزش های من بهتره. باز هم می گم کنجکاو باشید.
حالا روی دکمه هه دوبار کلیک کنید. بعله! این قسمت همونجایی هست که شما برنامه نویسی می کنید. در همون قسمتی که مکان نمای صفحه کلید داره چشمک میزنه عبارت زیر رو تایپ کنید:MessageBox.Show("Hello World \n Butterfly.blog.ir");
بعد از اینکه کد بالا رو نوشتین، حتما باید شکل برنامه ای که نوشتید بصورت زیر باشه. حتی اگه یک علامت هم کم و زیاد باشه، ممکنه برنامه کار نکنه! پس دقت کنید.ان شاء الله بعدا توضیح خواهم داد که بقیه کدها چی هستن. شما فعلا" به بقیه نوشته ها کاری نداشته باشید.
مهمترین قسمت برنامه شاید اجرای موفقیت آمیز اون باشه. روی دکمه ای که در این قسمت مشخص کرده ام کلیک کنید. تا نتیجه زحمتتون رو ببینید. درضمن کلید میانبر این دکمه هم F5 هست.